У Будимци је у току прерада шљиве у пекмез, а ускоро почиње и производња воћног концентрата од јабуке. Пожешка фабрика тржишту и даље нуди слатки програм у коме су и воћни намази, нектари, а ускоро и 100% сокови. Поред артикала под својим именом са производних трака Будимке излазе и производи за друге робне марке.
Андреа Костић, директорица орепација каже да се константно ради на унапређењу како би се добио премијум квалитет и освојила нова тржишта. Свој асортиман воћних производа су понудили недавно и на највећем светском сајму прехрамбене индустрије АНУГА у Келну, а у плану су нова представљања потенцијалним купцима и дистрибутерима широм света.
“Будимка редовно учествује на свим релевантним сајмовима прехрамбене индустрије како бисмо представили свој асортиман и успоставили контакте са међународним партнерима. Последњи значајан наступ је био у октобру на сајму АНУГА у Немачкој, где смо имали успешан низ пословних састанака са потенцијалним купцима и дистрибутерима. У новембру нас очекује сајам у Шангају, затим у Чикагу, у САД-у и редовно посећујемо сајмове на Блиском истоку. Такође, присутни смо и на сајмовима у Амстердаму, а у марту 2026. планирамо учешће на сајму у Јапану. Увек пратимо нове стандарде, нове захтеве тржишта. Посебно смо поносни на чињеницу да значајан део нашег асортимана извозимо, где наши производи препознатљивим квалитетом освајају захтевна међународна тржишта”, истиче Андреа Костић.
*Радио Пожега





