Preko 6 miliona za rekonstrukciju Doma penzionera

Zahvaljujući pre svega povoljnim vremenskim uslovima, ali i odgovornom upravljanju i raspolaganju budžetskim sredstvima građevinska sezona u Užicu gotovo da nije ni prestajala. Ovih dana intezivno se radi na nekoliko gradilišta, a jedno od njih je u Gradskoj opštini Sevojno gde su u toku radovi na adaptaciji prostorija Doma penzionera. Radove je u pratnji saradnika obišla gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.
“U toku prethodne godine opredelili smo oko 3,6 miliona dinara za rekonstrukciju krovne konstrukcije i limarske radove na ovom objektu. Sada smo u saradnji sa našim kompanijama Valjaonicom bakra, Impol sevalom i Jedinstvom, koje su donirale određen iznos sredstava, krenuli u izvođenje ostalih radova vrednih oko 2,6 miliona dinara. Ti radovi obuhvataju zamenu stolarije, elektroinstalacija, podova, malterisanje i krečenje zidova ali i izradu termoizolacije i fasade. Izvodi ih JP „Stan“ i prema očekivanjima biće završeni u naredna dva meseca”, naglasila je gradonačelnica.
Prema njenim rečima i ovaj projekat realizuje se sa ciljem poboljšanja kvaliteta života građana i ravnomernog razvoja svih delova grada.

“Sigurna sam da se najstariji stanovnici Sevojna raduju ovoj adaptaciji, jer će po završetku svih planiranih radova dobiti novi i funkcionalan prostor za druženje i svakodnevne aktivnosti. To je nešto na čemu radimo, sa željom da i oni poput svih ostalih udruženja dobiju najbolje uslove za aktivnosti koje realizuju. Upravo ti prostori biće mesta za njihovo druženje ali i organizaciju kulturnih i zabavnih programa i manifestacija i mesta gde će moći da se posvete svojim hobijima”.
Radovi su ovih dana intezivirani i na objektu novog vrtića u naselju Carina. Planiranom dinamikom odvijaju se i infrastrukturni radovi u okviru programa “Užice- Prestonica kulture Srbije 2024. godine”.