Raguš: Danas smo drugi po proizvodnji bakra u Evropi

Marina Raguš članica predsedništva Srpske napredne stranke, gošća je novog izdanja emisije Otvoreni studio koja će se emitovati večeras na TV Fruška gora od 20 časova.

“Reč je o sukobu dve Srbije koje na žalost nikako da se sretnu, imate jednu Srbiju u 2012. godini od čega nije ostalo ništa, sećamo se da su fabrike bile zakatančene, da smo imali problem sa javnim preduzećima” počela je razgovor Raguš i dodala: “Nama je veliki izazov bio da isplatimo penzije, jer smo tada na računu zatekli 80 miliona evra, a za isplatu penzija tad nam je trebalo 400 miliona evra”.

“Vraćajući se na reči predsednika Aleksandra Vučića koji je tada rekao da ukoliko se reši problem sa javnim preduzećim u Boru i Smederevu zapravo je rešeno trećina budžeta, gde nije postajala proizvodnja, a nesretni radnici su svoju platu dobijali sa vremena na vreme”, dodala je Raguš i istakla da smo danas drugi po proizvodnji bakra u Evropi.

“Taman kada smo fiskalno konsolidovali kasu, došle su istorijske poplave, koje je pratila migranstka kriza, a onda je usledila korona”, priseća se Marina Raguš.

“Tada smo uspeli da dopremimo vakcine, zaštitne maske, respiratore”, podseća.

Sa infrastrukturnim ulaganjima u Srbiji neće se stati ni sledeće godine, spojeni su sever sa jugom zemlje, istok sa zapadom. Raguš je govorila o brojnim ulaganjima u zdravstvene ustanove na teritoriji Srbije ali i o poboljšanju životnog standarda.

Celu emisiju možete pogledati večeras od 20 časova na kanalu Tv Fruška gora.