Raspisani javni pozivi za nabavku građevinskog materijala i kupovinu kuća za izbeglice

Komesarijat za izbeglice i migracije je raspisao 11. jula 2023. godine četiri javna poziva za raspodelu sredstava jedinicama lokalne smouprave kroz dodelu paketa građevinskog materijala i opreme, kao i kupovinu seoskih kuća sa okućnicom i dodelu jednokratne pomoći u građevinskom i drugom materijalu i opremi za porodice izbeglica i interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu.

Makismalni iznos sredstava koji se može dodeliti za nabavku paketa građevinskog materijala iznosi 800.000 dinara, a za kupovinu seoske kuće 1.950.000 dinara po porodičnom domaćinstvu korisnika.

Rok za podnošenje prijava je 26. jul 2023. Godine i ovom prilikom pozivamo jedinice lokalne samouprave da uzmu učešće na istim kako bismo zajedničkim zalaganjem poboljšali uslove stanovanja porodicama kojima je to neophodno jer nemaju rešeno svoje stambeno pitanje.

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije je raspisao javne pozive kao podršku jedinicama lokalne samouprave koje na svojoj teritoriji imaju neformalne kolektivne centre u kojima borave izbeglice i interno raseljena lica dok su u raseljeništvu.

Napominjemo da je u ovoj godini Komesarijat za izbeglice i migracije već opredelio skoro 400 miliona dinara za poboljšanje uslova stanovanja izbeglica i interno raseljenih lica dok su u raseljeništvu podržavajući 55 jedinica lokalne samouprave koje i dalje ulažu napore da se ovim ljudima obezbedi krov nad glavom.

Dodeljenim sredstvima biće obezbeđeno najmanje 329 stambenih rešenja.