Prijepolje se širi na levu obalu Lima

Neimari novovaroške firme “Složna braća” i preduzeća “DS iskop” iz Novog Pazara počeli su radove na izgradnji nove saobraćajnice u dužini od 516 metara od mosta u Podvaroši ka železničkoj stanici u Prijepolju, kao nastavak Ćirkove ulice. Vrednost ugovorenih radova, koji bi trebalo da budu gotovi pre početka leta, iznosi oko 103 miliona dinara, a finansira ih opština Prijepolje.

Na levoj obali Lima u Šehovića Polju trebalo bi da nikne moderno i savremeno Prijepolje, a preduslov za to je izgradnja dve saobraćajnice. Prvi od dva puta, počeo je da se gradi u ponedeljak. Dužina saobraćajnice je 516 metara, prosečne širine 6 metara, a u biće uređeno šetalište i postavljena javna rasveta, urađen vodovod i kanalizacija i ovičina parking mesta.

– Mi u nekom skorijem periodu nismo imali neku značajniju investiciju u gradu koju smo mi sami finasirali. Zato je ovo danas za nas izuzetno značajan datum – kaže koordinator projekta i predsednik Privremenog organa Opštine Prijepolje Izudin Šantić.

Potrebna pomoć Ministarstva

Pored saobraćajnica, u Šehovića Polju je planirana izgradnja objekata namenjenih za stanovanje i privredu. Član Privremenog organa Drago Popadić očekuje da će novac za izgradnju druge saobraćajnice koja će prolaziti pored Gimnazije obezbediti država.

– Prema predračunima, ona će koštati oko 130 miliona dinara, a Opština Prijepolje je uputila zahtev Ministarstvu privrede da obezbedi 80 miliona – ističe Popadić.

Javno komunalno preduzeće, moralo je da izmesti mehanizaciju u Veliku Župu, na parcelu koju je opština kupila prošle godine, jer će nekadašnji objekti komunalnog preduzeća biti porušeni zbog izgradnje saobraćajnice.

– Ako nas vremenski uslovi posluže, a nadam se da hoće, mi ćemo radove završiti i pre roka. Radiće se u skladu da se zadovolje tehničke specifikacije – navodi Aleksandar Zorić, direktor firme „Složna braća“ iz Nove Varoši.

Uređenjem ovog dela grada, delimično će biti rešen i jedan od gorućih problema parking prostora. U planu je izgradnja 105 parking mesta.

PP Media