Snažno nevreme pogodilo Zlatiborski okrug

Nevreme praćeno gradom i jakim vetrom juče je zahvatilo Srbiju. Najjači pljuskovi praćeni gradom bili su u Mačvi, Bačkoj, Sremu, na području Zlatiborskog okruga. Sevojno je ostalo bez struje, kao i pojedina naselja u Novom Pazaru. U Požegi se izlili bujični potoci i ugrožavaju kuće. Ima štete na usevima i u voćnjacima.

Tokom jučerašnjeg dana, vatrogasci-spasioci iz Užica evakuisali su dve osobe i dvomesečnu bebu iz poplavljenog automobila na deonici puta Vrela-Ljubanje u Zlatiborskom okrugu.

Zbog jakog nevremena Sevojno ostalo bez struje

Jako nevreme zahvatilo je i Sevojno zbog čega je došlo do prekida u napajanju električnom energijom. Jaki pljuskovi uslovili su veliku količinu vode na ulicama Sevojna i okoline zbog čega je otežano kretanje kolovozom

Padavine, sa lokalnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom pogodile su Zlatiborski okrug – Bajinu Baštu, Čajetinu, Užice, Požegu i Kosjerić, kao i Podrinje.

Obilnu kišu, koja se sručila na Požegu u jednom trenutku zamenio je grad koji je bio veličine oraha, prenosi RTS. 

Protivgradni strelci su dejstvovali sa više desetina raketa, tako da su umanjili štetu koju je mogao da donese gradonosni oblak nad Požegom. Grad je padao u dva navrata, oko 15 časova nekoliko minuta, da bi u drugom naletu padao pola sata, praćen obilnom kišom i grmljavinom.