Turistička ponuda Zlatibora predstavljena na sajmu turizma u Sofiji

Tokom zvaničnog otvaranja sajma u Sofiji, gde je učestvovala i TO Zlatibor, goste su pozdravili Isailo Ivanov, direktor sajma, Žoel Rišar Randriamanranto, Ministar turizma Republike Madagaskar, zvaničnog partnera sajma, kao i ministarka turizma Republike Bugarske Zarica Dinkova.

Tokom prvog dana sajma na štandu Nacionalne organizacije održao se i četvrti po redu radni sastanak između predstavnika gradova i opština iz Srbije i Цхина Division gospodina Мицхаел J. Цхен-а, na kome su dogovoreni sledeci koraci u daljoj promociji Srbije u Kini, kao i zainteresovanost kineskih turista za srpske destinacije. Domaćin sastanka bio je ambasador Srbije u Bugarskoj gospodin Željko Jović, koji je pored delegacije iz Kine ugostio i predstavnike Mongolije.

Posetioci iz Bugarske poslednjih godina beleže porast broja dolazaka na zlatnu planinu što je rezultat dosadašnjih nastupa Turističke organizacije Zlatibor na bugarskom tržištu, kao i studijskih poseta predstavnika agencija i turoperatora prethodnih godina.

Goste iz Bugarske najviše privlače prirodne lepote, panoramska Gold Gondola, gastronomski specijaliteti, dobar provod ali i ljubaznost domaćina.

Posetioce štanda Zlatibora očekuju zanimljivi noviteti i informacije o svim sadržajima kojima se ova planina može pohvaliti.