U toku infrastrukturni radovi u Gostinici

Zahvaljujući pre svega povoljnim vremenskim prilikama radi se ovih dana u više gradskih i seoskih mesnih zajednica asfaltiranje puteva u skladu sa ugovorima koji su potpisani sa meštanima. Jedna od ekipa JKP “Niskogradnja” trenutno je u Gostinici gde se udruženim sredstvima grada i meštana radi 11 putnih pravaca. U pratnji saradnika radove je obišla i gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, koja je ovom prilikom razgovarala sa meštanima Gostinice.
Kako je istakla gradonačelnica, radovi u ovoj mesnoj zajednici vredni su oko 10 milina dinara a izvode se na 11 putnih pravaca u dužini od oko 1,6 kilometara.

“I to su moram da naglasim putni pravci koje su predložili sami meštani, što je i najvažnije. Dakle radimo ono što je njima najpotrebnije i što će im u velikoj meri olakšati život i rad. Oko 10 miliona dinara vredni su radovi koje ovde izvodimo i to radimo tako što 33 odsto sredstava izdvajaju građani a 67 odsto grad. Iako je prvobitno i ovde u Gostinici i u drugim mesnim zajednicama bio planiran manji obim radova, uspeli smo da sa dva rebalansa obezbedimo dodatna sredstva i uradimo mnogo više puteva”.
“Nastavljamo sve dok vreme to dozvoljava, jer želimo da u svim mesnim zajednicama uradimo sve ono što od nas očekuju građani, a naravno i ono što ne uspemo sada uradićemo sa početkom nove građevinske sezone. I naredne godine naš grad biće veliko gradilište i po pitanju putne infrastrukture i po pitanju svih ostalih projekata vezanih za Prestonicu kulture, a znate da ih nije malo. Takođe radićemo i rekonstrukciju nekoliko važnih gradskih saobraćajnica i regionalnih puteva, a nastavljaju se i radovi na izgradnji fekalne kanalizacije, vodovodne i gasovodne mreže”, poručila je gradonačelnica.
Posle razgovora sa meštanima gradonačelnica je izrazila zadovoljstvo njihovim interesovanjem i angažovanjem i pozvala sve građane da se uključe i svojim predlozima učestvuju u kreiranju budžeta za 2024. godinu. Važno je, naglašava gardonačelnica da se u tom procesu posebna pažnja posveti ravnomernom razvoju i ulaganjima u sve delove našeg grada.