Užice – Tradicionalni prijem za dobrovoljne davaoce krvi

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, čestitala je 14. jun Svetski dan doborovoljnih davalaca krvi, davaocima sa teritorije grada Užica i na prijemu upriličenom u njihovu čast, uručila prigodne poklone višestrukim davaocima. Pokloni su uručeni i autorima najboljih likovnih i literarnih radova na konkursu „Krv život znači”.

Uz podsećanje na ovogodišnji slogan koji glasi “Bez dobrovoljnih davalaca krvi, životu su ruke vezane”, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, uputila je iskrene čestitke svim dobrovoljnim davaocima krvi kojih u Užicu ima više od sedam hiljada i zbog čije humanosti nikada nismo došli u situaciju da se odlažu hiruške intervencije. Prema njenim rečima ovi veliki ljudi tu su i kada je potrebno napraviti određene zalihe ili reagovati u iznenadnim i vanrednim situacijama.

Čestitajući Svetski dan dobrovoljnim davaocima, Mihailo Obradović predsednik Komisije dobrovoljnih davalaca krvi Crvenog krsta Užice, zahvalio se svim donorima na plemenitosti koju su pokazali i za vreme pandemije izazvane Korona virusom. On je ovom prilikom pozvao sve sugrađane da dođu na akciju koju organizuju u sredu 14. juna u Sportskoj dvorani u Krčagovu od 10 do 17 časova.
Beskrajnu zahvalnost dobrovoljnim davaocima krvi sa područja grada Užica i Zlatiborskog okruga uputila je i dr Ivana Filipović specijalistkinja transfuziologije.
-Podsetiću vas da mi zbrinjavamo pacijente iz celog okruga, ali i pacijente u bolnicama u Priboju i Prijepolju, šaljemo krv za pacijente koji leže u bolnicama u Beogradu. Sve to ne bi bilo moguće da nije dobrovoljnih davalaca krvi. Posebu zahvalnost dugujemo Crvenom krstu Užice koji nam je takođe velika podrška. Ne postoji magični lek, niti lek koji može da zameni krv, postoje samo dobrovoljni davoci, a jedan može da spasi čak i do tri života i njima dugujemo najveću zahvalnost – zaključila je dr Filipović.

Tradicionalna, velika akcija doborovoljnog davanja krvi biće organizovana u maloj sportskoj hali u Krčagovu u sredu 14. juna od 10 do 17 časova i to će biti prilika da se nastavi prikupljanje uzoraka za obolelog trinaestogodišnjeg dečaka Luku Bosiljčića.

U znak zahvalnosti i pažnje višestrukim davaocima i autorima najboljih radova na literarnom i likovnom konkursu “Krv život znači” uručeni su prigodni pokloni.