Užička preduzetnica obnovila kuću svom radniku

Porodica Čolić iz Potpeća ovu zimu dočekala je u toplom, zahvaljujući uspešnoj užičkoj preduzetnici Nadi Obradović. Ona je pokretač i učesnica brojnih humanitarnih akcija, jer kaže, tek ako je dobro drugima i ona se dobro oseća.

Nakon slučajnog saznanja da najmlađi zaposleni živi u nedovršenoj, neuslovnoj kući Nadinoj mobi su se majstori odazivali i bez nadnice ili maksimalno spuštajući cenu.

Za dva meseca nova kuća

“Kad zovne odazivamo se, jer znamo da će to da bude prava stvar, stvar koja vredi, za koju se vredi potruditi”, kaže Miodrag Starčević, moler.

I za dva i po meseca dom je ušuškan, opremljen, uvedeno grejanje, vrativši Čolićima veru u život, veru u ljude.

“Bila sam srećna kada se zaposlio i kod dobre familije i što je ta familija nama mnogo pomogla….krenulo je sve kako treba, izašla nam je u susret, završila nam je ovu kuću”, navodi Radojka Čolić, majka.

“Detinjstvo neko možda mi je slično bilo kao Nikolino i to me je povuklo da na neki način tom detetu pomognem”, naglašava Nada Obradović, preduzetnica, Agropromet Užice.

Gotovo kao da im je rod, kažu zaposleni, a opet strog je, ali i pravičan poslodavac.

Gordana Šuljagić, knjigovođa u Agroprometu iz Užica ističe: “Ona to jasno i nedvosmisleno stavlja do znanja šta od nas očekuje, šta želi, a s druge strane, ona vodi računa o svima nama u smislu nekih naših potreba, problema”.

Poslednjih godina Nada je aktivna i u Udruženju građana Mitropolit Josif Cvijović iz Drežnika, zavičajnog sela.

Za kratko vreme, staru urušenu školu pretvorili su u zadužbinu Ignjata Daničića sa stalnom postavkom izložbe o životu i radu mitropolita Cvijovića, dobijenu iz beogradskog Vojnog arhiva. Prokopali su put i postavili krst na Drežničku Gradinu, istrajni i da završe Banovski put od Drežnika ka Rogama, koji o svom trošku podasipaju.

“Za ova sela bi mnogo značio, povezao opštine Čajetina sa Požegom i Ariljem, Beogradom… Ovo je selo poznato po proizvodnji maline, ljudi se bave stočarstvom”, dodaje Nada Obradović, predsednica Udruženja građana Mitropolit Josif Cvijović, Drežnik.

Škrta na rečima, ali širokog srca je Nada, i nezaustavljive energije da pokrene dobrotu.

rts