Užičke škole obeležile Savindan

Lomljenjem slavskog kolača i priredbama učenika obeležen je Savindan u užičkim osnovnim i srednjim školama. Svim prosvetnim radnicima i uenicima školsku slavu čestitala je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević je u Osnovnoj školi “Dušan Jerković”, gde je profesorki istorije Vesni Lijeskić uručila Svetosavsku zahvalnicu. Tradicionalno, priredbama u svim školama prisustvovali su i ostali predstavnici gradskog rukovodstva.

– Raduje me i što sam danas u ovoj školi u koju smo u prethodnom periodu uložili značajna sredstva. Rešili smo nekoliko dugogodišnjih problema poput krova i fasade, a u narednom periodu sigurna sam, naći ćemo način da konačno rešimo i problem fiskulturne sale – istakla je gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević, podsetivši na ogromna ulaganja u objekte osnovnih škola u prethodnom periodu.

Očekuje se u toku ove godine i otvaranje Regionalnog trening centra u Krčagovu, što će biti dodatni korak napred u podizanju kapaciteta i kvaliteta nastave na još viši nivo.

Ona je profesorki istorije iz ove škole Vesni Lijeskić uručila Svetosavsku zahvalnicu, priznanje koje grad dodeljuje povodom Savindana.

– Počastvovana sam i srećna što sam dobila ovo priznanje koje samo po sebi ima težinu, hvala gradu ali i mom koletktivu koji me predložio. Lepo je dobiti ovakvu nagradu na kraju svog radnog veka – rekla je pofesorka Lijeskić.

Svetosavsku zahvalnicu dobio je i Zvonislav Popović profesor mašinske grrupe predmeta u Tehničkoj školi Užice, a priznanje mu je uručio pomoćnik gradonačelnice Užica Predrag Gavović.
Priredbama posvećenim Svetom Savi školska slava obeležena je danas u svim užikim osnovnim i srednjim školama u prisustvu učenika, roditelja, zaposlenih, predstavnika gradskog rukovodstva i saradnika.