Užički vrtići zajedno obeležili jubileje

Priredbom mališana održane u Narodnom pozorištu, Predškolska ustanova Užice obeležila je jubilarnih 60 godina rada vrtića Bambi, 50 Nevena i 10 godina postojanja vrtića Iskra. Svečanosti je prisustvovao veliki broj roditelja, vaspitača, predstavnika lokalne samouprave i drugih gostiju.

Veselnika Jovanović direktorka Predškolske ustanove Užice, istakla je da predškolstvo ostavlja dubok trag u generacijama, a rani razvoj deteta je najvažniji u formiranju ličnosti.
– To je doba kada najbrže rastemo, učimo i menjamo se. A mi obavljamo veoma osetljivu i složenu delatnost u vreme velikih društvenih i profesionalnih izazova. Stručno osoblje i raspoloživi resursi su prednost koja nam to omogućava i ponosni smo što smo velika ustanova čiji je osnivač Grad Užice sa 12 namenski građenih objekata i tri adaptirana prostora u školama – kazala je direktorka.


Ratko Trmčić, član Gradskog veća za društvene delatnosti podsetio je da se naredne godine završava objekat vrtića na Carini i da će biti otvoreni vrtići u Kremnima i Zlakusi, što će doneti pogodnosti za decu, roditelje i ustanovu. Prema njegovim rečima, biće ostvaren veliki cilj da svako dete u Užicu ima svoje mesto u vrtiću.

obeležvanje jubileja

Pored programa koji su izvela deca iz užičkih vrtića, prikazan je i film o istorijatu Predškolske ustanove Užice.
Prvi namenski građen objekat je vrtić „Bambi“ koji je otvoren 1963.godine, a poslednji otvoreni je “Duga” u Karanu. U ukupno 12 objekata i tri izdvojena odeljenja ima 2134 dece sa 298 zaposlenih.