Više od 60 miliona dinara za infrastrukturu u Prijepolju

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je Prijepolje povodom projekata koje je Ministarstvo do sada podržalo u ovoj opštini sa 18,43 miliona dinara. On se sastao sa predsednikom opštine Dragom Popadićem sa kojim je razgovarao o daljim ulaganjima i novom projektu koji će sufinansirati u ovoj opštini. U toku je realizacija dva projekta i to su unapređenje komunalne infrastrukture u naselju Ravne čiji se završetak očekuje za mesec dana i izrada projektno tehničke dokumentacije za OŠ „Svetozar Marković“ u Brodarevu. Treći projekat za program razvoja turizma Opštine Prijepolje je realizovan.

„Drago mi je što će meštani naselja Ravne dobiti stabilno vodosnadbevanje i čistu vodu za piće. Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj je u ovaj projekat uložilo više od 16 miliona dinara, a pored ovog projekta sufinansirali smo još dva u Prijepolju. Želimo da nastavimo sa ulaganjem u ovu opštinu i u planu imamo veliki projekat – višenamenski park u kompleksu zgrada „Stadion“ gde se planira izgradnja dečjeg igrališta, sportskih terena, parking mesta kao i zelenih površina. Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj planira da ovaj projekat sufinansira sa 42 miliona dinara što je 80% od ukupnog iznosa“, rekao je ministar Edin Đerlek dodavši da je to jedan od najvećih projekata ne samo u Zlatiborskom okrugu već i u Srbiji i da je ulaganje u socijalnu infrastrukturu važno kako bi građani ostajali u svojim mestima.

315 miliona za podsticaj

Ove godine iz budžeta Republike Srbije opredeljeno je 315 miliona dinara za podsticanje ravnomernog regionalnog razvoja u Srbiji. Sredstva su namenjena za projekte iz oblasti poslovne infrastrukture, potom komunalne, putne i socijalne infrastrukture.

„Završetkom radova na vodovodnoj mreži rešava se problem jednog broja građana mesta Ravne, a time je ostvaren preduslov za nastavak radova kako bi stanovnici donjeg dela naselja dobili vodu. Moram da izrazim veliku zahvalnost ministru Đerleku i njegovom ministarstvu koje je podržalo Prijepolje sa tri projekta, a uskoro će i sa četvrtim. Na nama je da završimo sve projekte ali i da radimo na novim idejama“, izjavio je predsednik opštine Drago Popadić.

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj je u 2023. godini izdvojilo 66,9 miliona dinara za sedam opština i 14 projekata u Zlatiborskom okrugu.