Vredna donacija Boravku za decu i mlade sa smetnjama u razvoju

Povodom međunarodnog dana osoba sa invaliditetom Grad Užice izdvojio je iz budžeta 7, 8 miliona dinara za nabavku specijalizovanog vozila za potrebe Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju.

Tim povodom gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević poručila je da će gradsko rukovodstvo nastaviti sa svim aktivnostima vezanim za unapređenje njihovog položaja, sve do ostvarenja cilja, a to je Užice bez barijera i grad u kome svi imaju jednake šanse.

– Mi kao grad mnogo radimo svakog dana na unapređenju njihovog položaja i povećanju pristupačnosti. Ovim vozilom 11-oro dece svakodnevno će dolaziti do Dnevnog boravka. U planu je nabavka još jednog putničkog vozila, čime će se umnogome olakšati funkcionisanje našeg gradskog centra koji pruža devet usluga korisnicima – istakla je gradonačelnica.

Izrazivši zadovoljstvo izuzetnom saradnjom sa svim gradskim udruženjima osoba sa invaliditetom, Slobodan Grbić član Gradskog veća, naglasio je da se dosta radilo u prethodnom periodu na unapređenju uslova za njihov kvalitetniji život i da će se u skladu sa njihovim inicijativama i mogućnostima grada nastaviti sa rešavanjem preostalih problema.

Usluge Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju koje pruža Gradski centar za usluge socijalne zaštite koristi 11-oro dece, kojima je potreban prevoz i ovo novo vozilo u potpunosti je prilagođeno njihovim potrebama.