Završena rekonstrukcija ATD-a

“Veoma se radujem što sam u prilici da danas zajedno sa vama obiđem, ovaj, mogu slobodno da kažem, potpuno novi prostor, posle obimne sanacije koju smo realizovali u saradnji sa EU PRO plus programom”, istakla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević posle obilaska užičkog ATD-a u čiju rekonstrukciju je uloženo 490 hiljada dolara.
Ona je podsetila da je učešće grada 290 hiljada dolara i da je zahvaljujući ovom projektu u potpunosti rekonstruisano oko 900 kvadrata užičkog ATD-a, koji danas izgleda potpuno drugačije.
“Dakle, ovo je još jedan dokaz naše posvećenosti i rada na poboljšanju kvaliteta života naših sugrađana. Briga o njihovom zdravlju za nas jeste prioritet i to pokazujemo i ovim, ali i svim ostalim projektima koje realizujemo u saradnji sa Vladom Republike Srbije i donatorima iz Evropske unije. U narednom periodu uradićemo i rekonstrukciju krova užičkog Doma zdravlja i naravno nastavljamo da pratimo potrebe našeg zdravstva, jer želimo da sve naše zdravstvene ustanove imaju najbolje uslove. Samo tako i naši sugrađani biće zadovoljni uslugama koje se u njima pružaju”, zaključila je gradonačelnica.
Uz zahvalnost gradu i donatorima, vd direktora Zdravstvenog centra Užice Aleksandar Lazić, istakao je da je ovaj prostor sada na ponos svim građanima Užica i celog Zlatibortskog okruga.

“Izražavam ogromnu zahvalnost jer su prepoznali značaj jednog ovakvog objekta kao objekta od regionalnog zanačaja u kome je za vreme pandemije kovida zbrinuto stotine hiljada pacijenata. Ovde će biti sedište antituberkulozne službe, centar za respiratorne infekcije i specijalističke službe, a biće i savetovalište za psihološku potporu pacijenata”.ATD će početi sa radom najkasnije do 15. marta jer kako objašnjava dr Lazić neophodno da se prenesu svi zdravstveni kartoni, kao i da se izvrši dezinfekcija svih prostorija.