Zlatibor na mapi turista iz Severne Amerike

Predstavnici firme Неw Деал Еуропе koja se bavi pozicioniranjem zemalja regiona na turističkim tržištima, гдин Роберт Дее i гдин Тине Мурн, su u studijskoj poseti Srbiji sa ciljem bližeg upoznavanja sa turističkom ponudom. Tom prilikom ,6. jula posetili su i Zlatibor gde su se uverili u prestižno zvanje turističkog lidera među planinama Srbije.

Turistička organizacija Zlatibor im je predstavila najposećeniji speleološki objekat, Stopića pećinu, kao i srce zlatiborske tradicije Muzej “Staro selo” Sirogojno. Upoznali su simbole Zlatibora na obnovljenom Kraljevom trgu, i doživeli duh tradicije degustirajući autentične zlatiborske specijalitete.

Turistička organizacija Srbije učestvuje u projektu Ессентиал Балканс koji podržava Evropska turistička komisija (ETK). ETK je evropska organizacija koja okuplja 33 nacionalne turističke organizacije i ima za cilj prevashodno promociju Evrope na vanevropskim tržištima. Iz sredstava koje Evropskoj turističkoj komisiji odobrava Evropska komisija kofinansiraju se projekti promocije koji obuhvataju više zemalja članica. Projekt Ессентиал Балканс obuhvata Srbiju, Rumuniju i Crnu Goru i podrazumeva promotivne aktivnosti na tržištu SAD usmerene ka tamošnjoj turističkoj privredi – organizatorima putovanja i putničkim agencijama, sa ciljem da se ove tri zemlje nađu u ponudama turističkih programa. Realizacija ovog projekta je, nakon tendera koji je sprovela Evropska turistička komisija, poveren firmi Неw Деал Еуропе.

Obilazak prirodnih lepota, atrakcija i sadržaja kojima Zlatibor raspolaže, degustacija tradicionalnih gastronomskih specijaliteta i ljubaznost lokalnog stanovništva privukla je pažnju predstavnici firme Неw Деал Еуропе. Mnoštvo korisnih informacija, kao i lična iskustva će podeliti na svojoj turističkoj platformi čime će dodatno pojačati promociju i plasman „zlatne planine“ na turističkom tržištu Severne Amerike.