Zlatiborske crkve brvnare tema broja novih Elektronskih novina

Turistička organizacija Zlatibor objavila je novo izdanje svojih Elektronskih novina.

Martovski broj svojim Uvodnikom otvara direktorka Kulturnog centra Zlatibor, Danica Jevtić Šišović.

Tema broja posvećena je duhovnim draguljima zlatiborskog kraja, crkvama brvnarama, vekovnim svedocima prošlosti i trajanja. Priče o crkvama brnarama u Jablanici, Dobroselici i Semegnjevu prava su riznica tradicije, najstarija i najlepša zdanja zlatiborskih sela.

Novo izdanje novina sumira utiske sa nedavno završenog beogradskog Sajma turizma, na kome je turističk aprivreda Zlatibora predstavila svoju „zlatnu“ planinu.

Neizostavan deo martovskog broja Elektronskih novina je priča o „Pršutijadi“, manifestaciji koja je selo Mačkat proslavila i van granica naše zemlje.

U martovskom izdanju novina čitaoci mogu saznati kako je došlo do saradnje između Turističkih organizacija Zlatibor i „Tara-Drina“ na knjizi „Zlatibore pitaj Taru“, kako je protekla premijera filma „Zlatibor planina bogova“ u Nišu, kako je proteklo učešće Zlatibora na Sajmu turizma u Banjaluci.

„Zalogaji Zlatibora“ donose priču o novootvorenom restoranu „Binis“, a rubrika „Smeštaj Zlatibora“ predstavlja vilu „Bajka“.

Čitaoci u novom broju novina mogu pronaći i zanimljivu priču o ručno rađenim suvenirima sa Zlatibora, u okviru rubrike „Iz prošlosti Zlatibora“.

Novo izdanje Elektronskih novina Turističke organizacije Zlatibor moguće je pogledati ovde ili preuzeti u nastavku:

Elektronske novine Turističke organizacije Zlatibor – mart 2024.