Zlatiborski letači uspešni u 2023. godini

Članovi paraglajding kluba SUVS Zlatibor su ostvarili odlične rezultate tokom prethodne godine i očekuju da će uspehe ponoviti i u novoj sezoni.

Najuspešniji takmičar je bio Miloš Timotić koji je osvojio titulu na Državniom prvenstvu u disciplini precizno sletanje. Na istom takmičenju, ekipa SUVS Zlatibor je osvojila treće mesto.

Takmičenje u Ligi Srbije SUVS Zlatibor je završio na drugom mestu, a u pojedinačnoj konkurenciji Dejan Valek je takođe bio drugi.

U displini prelet, Miroslav Prodanović je osvojio srebro na Državnom prvenstvu, a bronzu u Ligi Srbije. U istoj disciplini, SUVS Zlatibor je sezonu završio kao četvrti.

Miloš Timotić je uspešnu godinu zaokružio državnim rekordom i desetim mestom na svetskoj listi. Za postignute rezultate od Ministarstva sporta je svsrtan u kategoriju zaslužnih sportista.

Miloš Timotić i Dejan Valek su bili članovi državne reprezentacije koja se takmičila na Svetskom prvenstvu u Bugarskoj.

Odavno se zna da Zlatibor ima odlične uslove za paraglajding i da on okuplja sve više zaljubljenika u nebeske visine i letenje. Uspesi SUVS Zlatibor su još jedan pokazatelj da ovaj sport ima lepu budućnost na najposećenijoj srpskoj planini.